Colico

På denna sida:

Colico är en stad som ligger vid den norra grenen av Lake Como, precis där floden Adda kommer in i sjön. Colico är huvudstaden längs den norra grenen av sjön, och därför kallas den norra grenen ofta för Colico-grenen av Lake Como.

Colico fungerar som en transportknutpunkt för det lokala området, med båttrafik till både Como och Lecco. Du kan också ta tåget till Milano och vidare.

Colico-ekonomins två ben är turism och industri, och det finns också en stor närvaro av banker. Bland annat tillverkar industrierna här yachter och byggbilar.

Colico

Colicos centrum definieras traditionellt som det område som gränsar till Piazza Garibaldi, Via Vitali, Largo San Giorgio och Via Pontile. Detta distrikt har en lång strand och skolor för segling, surfing och drakflygning. Det finns också tennisbanor, en fotbollsplan och ett bibliotek inom detta distrikt.

Ur ett turistperspektiv utmärker sig Colico genom att ha ett stort antal campingplatser. De är ett utmärkt alternativ till hotellen vid Lake Como (som kan vara ganska dyra) och låter dig också njuta av den underbara Lake Como 24/7.

De naturliga omgivningarna runt Colico är väldigt vackra, med det landskap som domineras av den 2609 meter höga Monte Legnone. Det finns två huvudvägar, Inganna och Perlino, och floden Adda utgör en naturlig gräns till Como-provinsen.

När flyttfåglar rör sig söderut från norra Europa eller Alperna i slutet av sommaren passerar många av dem genom Colico och några av dem gör ett stopp för att vila här innan de fortsätter. På våren återvänder de igen på väg norrut.

Kort fakta om Colico

Region Lombardiet
Provins Lecco-provinsen
Meter över havet 218 m
Invånare Omkring 7700
Demonym Colichesi
Postkod 23823
Skyddshelgon San Giorgio
Helgons dag 23 april
Websida http://www.comune.colico.lc.it/

Evenemang

Världscupen i Kitesurfing

Den italienska etappen av Världscupen i Kitesurfing äger rum i Colico.

Vattenmusikfestivalen

Musica sull’Acqua (Vattenmusik) är en festival för klassisk musik som äger rum i Colico. Det hålls på Piazza Garibaldi och vid klostret Piona.

Sightseeing i och runt Colico

Fort Fuentes

Forte di Fuentes (Fort Fuentes) är 1600-talets militärfort beläget på kullen Montecchio nära staden Colico. Byggandet av detta fort beställdes av greven av Fuentes, den spanska guvernören i Milano. Byggandet påbörjades i början av 1600-talet och slutfördes inom tre år.

Vakttornen i Montecchio

Colico-området befästes redan under medeltiden, långt innan Fort Fuentes skapades. På kullen Montecchio kan du fortfarande se de två kvarvarande vakttorn som en gång var en del av det medeltida slottet Colico.

Ett av tornen är Fontanedo Tower, som en gång var en del av ett komplext befästningsarbete som byggdes av Visconti på 1300-talet. Detta torn hjälpte till att kontrollera de övre delarna av Lake Como, liksom Lake Mezzola och Colico-inlandet.

Det andra tornet, nu känt som Curico Tower, användes för att kontrollera den antika vägen mellan Lake Como och Valtellina. Idag är resterna av detta torn en bondgård.

Piona Abbey

Piona Abbey på Olgiasca-halvön är hem för en romansk kyrka byggd på 1000-talet.

San Rocco

San Rocco-kyrkan, ursprungligen tillägnad de heliga Fabian och Sebastian, ligger på sluttningarna av Monte Legnone utanför staden Colico på 500 meters höjd. Spår av målningar från början av 1400-talet har upptäckts här.