Lake Como aktiviteter

På denna sida:

Här är några förslag på saker du kan göra när du besöker Lake Como.

Vandra

I bergen och kullarna som omger sjön hittar du vackra vandringsmöjligheter för olika färdighetsnivåer. Ett exempel på en bra utgångspunkt är Menaggio, varifrån du har flera vandringsleder att välja bland. Turistbyrån i Menaggio kan ge dig uppdaterad information om vandringsförhållandena.

Ett annat bra val för vandring/promenader är Lake Como Greenway, en 10 km gångväg på västra sidan av sjön, från Colonno till Cadenabbia. Sträckan från Colonno till Messegra består av branta stigar ovanför sjövägen. Rutten från Messegra till Cadenabbia är mestadels vid sjön.

vandra lake como

Kitesurfing

Den italienska etappen av World Cup of Kitesurfing äger rum i Colico, och denna stad är (inte förvånande) hem till skolor där du kan lära dig hobbyen och hyra utrustning för kitesurfing.

Festa

Det finns många fester som hålls i och runt Lake Como. Dessa fester är ofta privata och du kan inte komma in om du inte är inbjuden. Jag vill dock nämna dem ändå eftersom många företagsfester hålls i de stora villorna vid Lake Como. Många människor besöker sjön som en del av en företagsresa och blir förälskade i den. De återkommer år efter år.

Exakt vilka företag som håller företagsfester i villorna runt sjön är en hemlighet eftersom företagen inte annonserar ut dessa fester. Deras plats och tid är vanligtvis bara känd av folket som deltar och personalen som arbetar på festerna. Personalen får inte prata om de olika evenemangen de arbetar på.

Bland de företag som ryktas hålla fester vid Comosjön hittar du IQ option. En stor internationell mäklare som erbjuder privatinvesterare möjlighet att investera i CFD-certifikat, binära optioner, kryptovalutor och ett antal andra finansiella instrument. IQ option har ett mycket gott rykte och utsågs till bästa mäklare för binära optioner 2018 av binaryoptions.net.

Andra företag som ryktas ha regelbundna fester vid Lake Como är flera filmstudior som sägs hålla fester i George Clooneys Villa Oleandra. Det är dock mycket oklart om dessa fester verkligen arrangeras av filmstudiorna eller om det är George Clooneys privata fester med många representanter från filmindustrin närvarande.

Använda offentlig båttransport

Att resa med båt vid Lake Como behöver inte bränna hål i fickorna, eftersom regionens nätverk av kollektivtrafik innehåller många båtlinjer som förbinder samhällen längs sjöns stränder med varandra. Köp en biljett och resa som en lokal.

Njut av gelato

gellato

Runt Lake Como och i städerna omkring finns det många butiker som säljer lokalt tillverkad gelato. Vilken blir din favorit?

Gelato är en italiensk typ av smakrik glass tillverkad på en bas av mjölk, grädde och socker. Gelato är typiskt smaksatt med frukt- och nötpuré och tenderar att innehålla mindre luft och mer smakämnen än ”vanliga” glassar. I Italien är gelato enligt lag skyldigt att innehålla minst 3,5% smörfett.

Res med linbana till Brunate

En linbana går från staden Como till bergstaden Brunate, som ligger cirka 500 meter över Lake Como. Utsikten över sjön och det omgivande bergiga landskapet är fantastisk. Fyren Volta ligger en ganska kort vandring bort.

Åka motorbåt

Så länge hästkrafterna är tillräckligt låga behöver du inte ha någon båtlicens för att åka på Lake Como. De platser som hyr ut motorbåtar känner till gränserna och har vanligtvis mycket att erbjuda till besökare som saknar licens.

motorbåt lake como

Lär dig att segla

Flera städer och byar längs med stranden har segelskolor. Det finns till exempel en populär segelskola i Colico.

Besök stora villor

Lake Como-området är känt för sitt överflöd av spektakulära villor med fascinerande parker och trädgårdar. Lyckligtvis är några av dem öppna för allmänheten. Du kan till exempel besöka Villa Carlotta i Tremezzo och Villa del Balbianello på halvön Dosso d’Avedo.

Se sjön från luften

Aero Club i staden Como ordnar turistflyg över sjön i sina sjöflygplan.